About Me Eh, penting sangat ke about me ni sampai nak kene buat macam update entry pulak. hmm,, pentig la kot sebab mane la tau ada ...

About Me

4:29 AM Mera Hussain 0 Comments

About Me





Eh, penting sangat ke about me ni sampai nak kene buat macam update entry pulak. hmm,, pentig la kot sebab mane la tau ada yang sudi nak baca pasal kita ni kan. mihmihmih. So, let's begin! emm, semangat betei tiba-tiba. hahaha..

Nama betul panjang, eh takda la panjang sangat, tapi kalau nama tak betul pendek. hehehe.. Siti Amerahaniza Binti Hussain itulah nama aku. Haa, tak panjang pun kan. 1harkat je. hehehe.., tapi orang panggil kita mera. Ade yang ngade-ngade nak panggil siti la hani la niza la memang aku tak pandang la. sebab aku tak ske orang panggil aku selain nama mera. hahahahah..So, kalau nak aku pandag panggil aku dengan nama mera. Kalau tak aku tak nak kawan. hahahha

Aku lahir dekat Muar. Asal usul nenek moyang aku pn memang orang muar, so no wonder la aku berkampung kat Muar. hehehe. Aku ada 6 orang adik beradik dan aku anak yang ke-5. Lahir pada 24 November 1992 and now umur aku sekarang 23 tahun. Dah boleh kahwin pun kan sebenarnya. Tapi boyprend takdak. hmm, sedih sekejap. hahah. Alaa, nanti I kahwin I announced ea. So, sekarang biar la single-single dulu. market tinggi sikit. hahahaha...

Aku start bersekolah masa umur 6tahun dekat Tadika Kemas. Tadika tu memang kemas, tapi aku yang comot. Budak-budak pergi sekolah balik sekolah baju cantik je. Aku? Aku pergi je cantik balik sekolah dah comot. Mak aku jelaa tahan sabar basuh, iron baju aku hari-hari. hehehe. Leastu aku start belajar masa umur 7 tahun aku sekolah di Sekolah Kebangsaan Sengkang. Dari darjah satu sampai la darjah 4, aku dikenali dengan bdak yang makan buku. sebab setiap kali dapat pinjaman buku teks aku pulang balik bku tu mesti lunyai. Cikgu yang handle bahagian buku teks pun pening ade student macam aku. kahkah.. Tapi lepastu dah takde dah. Aku dah pandai jaga buku. semua buku aku sampul cantik-cantik. Bila aku naik primary school aku suka mase aku sekolah dekat Teknik. kat situ banyak gila pengalaman aku even aku belajar 2tahn je kat situ.lepastu aku sambung pengajian aku di Politeknik Merlimau Melaka and aku amik course Business Management. Sejujurnya lari daripada bidang yang aku amik masa kat sekolah Teknik. Nak buat macam mana takda luck nak jadi enginerr so jadi lah budak business. huhuh

So, after aku Grade aku dapat kerja as a accountant dekat Shah Alam. Nampak tak, semua yang aku belajar takda kaitan langsung dengan apa yang aku buat masa kerja sekarang. Nak buat mcam mana dah rezeki aku kat situ. terima jelah. hihihi.. Ok, sampai sini je. Dah :D