Eh pebende choir terbaik?? Setakat nyanyi hentak-hentak kaki pun kata choir terbaik. Hahaha.. Ni la pengalaman baru yang aku dapat masa bar...

Pergh!! Choir TERBAIK Katanyaa...

7:59 AM Mera Hussain 1 Comments

Eh pebende choir terbaik?? Setakat nyanyi hentak-hentak kaki pun kata choir terbaik. Hahaha.. Ni la pengalaman baru yang aku dapat masa baru masuk kerja kat tempat baru. Aku ingat zaman sekolah je ade nyanyi2 ni. dah kerja pun ada. Hahaha
Image result for choir clipart
Masa mula-mula dapat tahu nama tercalon dalam list choir aku terkejut jugak. Aku baru masuk kerja berapa minggu kot tetiba dah kena join choir. Eh, pebenda laa..Haha.. Mentang-mentang laa aku budak baru.. hmm nak taknak kena la join jugak laa.. Kang buruk pulak reputasi.. Huhu

Fisrt time join choir agak malu jugak masa tu sebab ramai staff yang aku tak kenal. Aku ingat lagi masa 1st day training masing-masing nak bukak suara pun malu. Nyanyi pun slow je tak bermaya macam ada upacara kematian pulak nyanyi suara macam tu. Hahaha..Ada 3buah lagu yang kitorang persembahkan masa Majlis Pedoman awal bulan 3 hari tu. Lagu NegarakuKPJ and Drag Me Down (persembahan khas).

Lagu Drag Me Down ni laa yang kitorang kena fikir macam mana nak buat bagi jadi lagu choir. Agak tough jugak la bagi kitorang sebab nak kena fikir choreo, bahagikan lirik mana part yang nak kene ambik, fikir gaya and macam-macam lagi. Haha.. Dah la tak pernah join choir tetiba kena gubah lagu omputih ni jadi choir. So youtube banyak membantu kitorang untuk dapatkan idea-idea best and menarik untuk jadikan choir kitorang best. 

Hasil dari komitmen semua orang kitorang dapat best comment from our BOD. Siap dapat sijil lagi. Bangga gile rasa. Padahal aku dengar biasa je takde laa best mane. Hahah.. Actually banyak lagi aktiviti yang kitorang ada dalam tahun ni. Seriously pengalaman yang baru untuk aku dapat since kerja kat sini. Thanks to Pharmaserve for the best moment in the beginning of 2017. Nah aku bagi video yang nan hado je dalam fon aku. Sedih takdak orang nak rekodkan. Sob sobb.
video

1 Comment:

tenku butang said...

Tb pun suka tengok orang koir ni.. Besttt.. Nak tgk video miera lah.. Hehe