Shaheizy Sam & Syatilla Melvin buat baju raya?? Biar betul..?? Wahh!!! Makin murah rezeki pasangan yang bakal bergelar ibu dan bapa ni...

Shaheizy Sam & Syatilla Buat Baju Raya???

4:00 AM Mera Hussain 10 Comments

Shaheizy Sam & Syatilla Melvin buat baju raya?? Biar betul..?? Wahh!!! Makin murah rezeki pasangan yang bakal bergelar ibu dan bapa ni. Hehehe

Ahad lalu aku bersama beberapa rakan blogger lain telah pergi ke Grand Millenia Hotel di Bukit Bintang bagi menghadiri satu sidang akhbar untuk Projek Raya 2016 Elle Zada x Sam Syatilla ni. Haa, bukan Sam dengan Syatilla ni menjahit baju raya tau.. Sebenarnya ni projek baru mereka yang mana mereka berkolabrasi dengan jenama butik terkenal ELLE ZADA untuk menghasilkan koleksi baju raya tahun 2016 ni. Hehehe

image


Majlis telah dihoskan oleh Nik bersama Heliza Helmi sambil menggayakan koleksi baju raya Elle Zada x Sam Syatilla.  


Tengok Heliza Helmi pakai pun dah cantik kan?? Belum lagi tengok koleksi yang lain dan korang tengok aku pakai? lagi cantikkan? Hahaha.. *perasan nak mapoh!.

Majlis telah diserikan dengan kehadiran dua ikon terkenal iaitu Dato' Noraziah dan Dato' Zaini Tahar. Majlis ini telah dirasmikan oleh Dato' Normaziah selepas memberi ucapan.


Selepas perasmian, tiba-tiba semua tetamu dikejutkan dengan satu gimik menarik dari kumpulan Palang Bar-risan. Aku ingat diorang ni ni nak buat aksi akrobatik ape la dekat majlis sidang akhbar orang kan? Hahaha.. Rupanya.. gimik ni bertujuan nak bagitahu bahawa pakaian raya keluaran Elle Zada x Sam Syatilla ni adalah tahan lasak dan materialnya sangat berkualiti.




Dalam sidang akhbar yang berlangsung, projek yang bakal bermula dalam masa terdekat ini akan memasarkan lebih daripada 60 koleksi baju raya yang merangkumi baju kurung moden, abaya, baju melayu, kurta, jubah wanita dan lelaki. Setiap design pada koleksi pakaian Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin bersama Elle Zada mempunyai keistimewaan tersendiri.

IMG_9905IMG_9492

Kombinasi idea antara Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin bersama Elle Zada menampilkan ciri-ciri sotisfikated, moden namun kekal praktikal. Ilham sentuhan Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin ini mampu menyerlahkan personaliti peribadi selebriti ini bercitarasa tinggi.

Koleksi yang bakal dikeluarkan ini datangnya dari fabrik yang sangat berkualiti dan premium. Dari segi harga pula, harga yang ditawarkan juga adalah sangat berpatutan yang mana koleksi premium bermula dari RM150-RM250 manakal koleksi premium eksklusif pula terdiri daripada RM299-RM599. Terdapat pelbagai pilihan designs dan warna untuk semua ahli keluarga! Ada rekaan untuk lelaki, wanita dan kanak-kanak.

IMG_9714 IMG_9037
IMG_9507 IMG_0572
Gambar dari blog ben ashaari

Cantik-cantikkan koleksi dari Elle Zada x Sam Syatilla ni??? Aku tahu mesti ramai yang dah dok usha-usha nak beli. Hehehe.. Kalau berminat dengan koleksi Elle Zada x Sam Syatilla ni boleh membuat pre-order melalui agen-agen yang dilantik.  Ini sejajar dengan objektif utama projek mereka ini adalah untuk menggalakkan orang ramai mula pre-order koleksi raya ELLE ZADA x SAM SYATILLA daripada para agen.

Korang juga berpeluang menikmati potongan harga sehingga RM20 untuk satu item tau. Peww!!! Best weyh.. Tapi...... syarat untuk dapatkan potongan adalah korang harus membuat pembelian melalui agen. Haaaa..

Elle Zada dan Sam Syatilla membuka kolabrasi kepada masyarakat umum untuk menjayakan kempen pemasaran. Kolabrasi ini bagi mewujudkan keluarga bisnes yang besar untuk kongsi bersama hasil dari projek ini. Ahli keluarga bisnes terbuka kepada semua dan ditawarkan 20% pulangan dengan bermodalkan hanya RM150.

Kat bawah ni aku tunjukkan korang beza harga asal dan pre-order.

Harga Pakaian Lelaki

NO
KOLEKSI
HARGA ASAL
HARGA PRE-ORDER
1.
Baju Melayu
RM189
RM169
2.
Jubah
RM189
RM169
3.
Kurta
RM129
RM109
* Baju Melayu tidak termasuk kain songket & butang baju Melayu
* Jubah tidak termasuk butang

Harga Pakaian Perempuan

NO
KOLEKSI
HARGA ASAL
HARGA PRE-ORDER
1.
Baju Kurong
RM209
RM189
2.
Jubah
RM199
RM179
3.
Abaya
RM229
RM209

Tempoh Pre-order adalah dari 20 Mac 2016 sehingga 30 April 2016. Setiap item yang di-order akan mula di pos secara berperingkat bermula dari 1-8 Mei 2016, bergantung kepada kesediaan stok.

Untuk pengetahuan korang, Projek Raya Elle Zada x Sam Syatilla ni dah menerima lebih daripada 6000 permintaan. Perghh!! Memang tinggi betul permintaan untuk baju-baju ni. 

Pada korang yang nak buat pre-order tu.. haa ni aku bagi korang link senarai agent Elle Zada x Sam Syatilla untuk dapatkan potongan RM20 off :-


Jadi, aku dah tahu dah raya tahun ni aku nak pakai baju apa dan warna apa. Tunggu lah aku posing pagi raya nanti dengan salah satu koleksi dari Elle Zada x Sam Syatilla ni. Hehehe

Sebarang pertanyaan atau info lanjut sila ke :-

Butik : ELLE ZADA PRINCIPLE BOUTIQUE
YOUR TUDUNG LABUH EXPERT!
No 12 & 12A Ground Floor Dataran Wangsa 1, Dataran Wangsa Melawati, 53300, Kuala Lumpur.
Email : ellezadaofficial@gmail.com

INI BARU CHAMPION!!

10 Comment:

Adooooiiiii!!! Bangun pagi kaki krem.. Aaarghhh!!! Ni semua gara-gara futsal malam tadi lah ni! Nasib baik skor banyak. Puas hati lah jugak...

Bangun pagi kaki krem.. !!

9:35 AM Mera Hussain 6 Comments

Adooooiiiii!!! Bangun pagi kaki krem.. Aaarghhh!!! Ni semua gara-gara futsal malam tadi lah ni! Nasib baik skor banyak. Puas hati lah jugak. Hahahaha


 
Bersempena dengan kempen 'Amalkan Gaya Hidup Sihat dan Perangi Dadah' Kbba telah membuat satu perlawanan futsal bersama dengan team AADK. Permainan 3jam tanpa henti. Haaa amekaw. Sepak la sampai kaki lebam! Haha



Pada pendapat aku, aktiviti-aktiviti seperti ini sangat digalakkan pada masyarakat kita. Dengan bersukan, kita dapat meningkatkan kesihatan diri kita dari aspek fizikal. 

Menurut laporan satu kajian, sekiranya seseorang itu bersenam selama 30 minit sebanyak tiga kali seminggu, seseorang itu dapat mengurangkan risiko menghidapi penyakit kronik seperti penyakit hipertensi, sakit jantung atau penyakit tekanan darah tinggi.



Walaupun baru 1st time main futsal ni berjaya jugak aku goalkan beberapa kali. Memang best gila. Mula-mula macam malu na main. Sekali dah sepak, eh taknak berhenti pulak. Lepastu, bangun pagi kaki krem!!! Hahaha

Apapun memang enjoy malam tadi. Harap-harap lepas ni dapat la join aktiviti-aktiviti macam ni lagi. Tak rugi pun. Asyik duduk dalam aircond je kan. Sesekali bagi badan berpeluh. Fuhhhhh~ merecik!! Hahahaha

6 Comment:

Percaya tak aku pergi makan dekat 5 buah kafe dalam masa setengah hari? Haaaa.. Jangan terkejut. Aku tak bela saka tau. Heehe.. Ini adalah ...

Sedap Sangat Ke Kafe Ni??? | Ketchup Blogger Speed Run

3:39 PM Mera Hussain 13 Comments

Percaya tak aku pergi makan dekat 5 buah kafe dalam masa setengah hari? Haaaa.. Jangan terkejut. Aku tak bela saka tau. Heehe.. Ini adalah projek Ketchup Blogger Speed Run sebenarnya. Korang mesti nak tau Ketchup Blogger Speed Run tu ape sebenarnya kan??

Can You Ketch Up?

Ketchup Blogger Speed Run ni adalah satu program yang diilhamkan oleh Maven Communications dengan kerjasama Kelab Blogger Ben Ashaari, Social Media Influencer, Foodink dan juga rakan media SINI dan MYC, dalam misi terjah-menerjah kafe-kafe yang berada di sekitar Lembah Klang.

Ketchup Community merupakan sebuah komuniti yang menghubungkan pengunjung dan juga pemilik kafe. Ini bertujuan membantu mereka yang sukakan 'lepak' dekat kafe-kafe mencari tempat makan yang menarik berkonsepkan moden disekitar Lembah Klang. Bagaimana?? Mudah je... sebab Ketchup Community telah menyediakan satu platform dimana korang boleh mencari maklumat hanya dihujung jari je. Hehehe.. Selain daripada itu, pemilik kafe juga dapat menarik lebih ramai pengunjung datang ke kafe mereka. Pemilik kafe juga boleh menggunakan medium yang ini bagi mempromosikan jenama dan produk mereka.
https://1.bp.blogspot.com/-AxEy--M70vM/VuGIzI987_I/AAAAAAAAFrc/y3M1wCSmlbw/s640/IMG-20160304-WA0016.jpg

https://3.bp.blogspot.com/-innWQl2JnC8/VuGVa0Opn5I/AAAAAAAAFtc/ZvW3uwEU2HU/s640/IMG-20160306-WA0001.jpg
Aku dan 5 lagi rakan KBBA (mimin, kak yanie, kak ayue, razi dan abg sohoq) adalah team pertama yang memulakan misi menerjah kafe-kafe di sekitar Taman Tun Dr. Ismail (TTDI).  Memang best woooo.. Larat dan tak larat je nak makan. Huhuhu..

Ok, lokasi kafe yang pertama kami kunjungi adalah.....

1. Chequers.

https://1.bp.blogspot.com/-167ngv28dlc/VuGOrJQP6tI/AAAAAAAAFtA/VefTkANsISw/s640/P_20160305_120957.jpg
Chequers, TTDI merupakan sebuah kafe yang berkonsepkan sajian 'American dinner'. Disini mereka menyediakan pelbagai jenis menu untuk sarapan pagi, tengah hari dan makan malam yang mana sangat digemari oleh semula peringkat umur. 

Menu yang menjadi pilihan kami pada hari itu memang sedap-sedap... Memang kene sangat dengan tekak dan perut yang tengah kelaparan. Hahaha. 

Moo Moo waffle burger  

Double deck croque monsiuer
Melting moment


James paradise

2. Quartet

https://2.bp.blogspot.com/-_a-vPnYZ9TU/VuGOqjDUZbI/AAAAAAAAFs8/ae8u0zUHrBY/s640/P_20160305_123757_HDR.jpg
Quatet mendapat namanya kerana minat pemilik kafe ni terhadap muzik. Jika dilihat susun atur dan dekorasi dalaman kafe ini, Quatet memilih konsep vintage dan juga muzik Indie sebagai pilihan muzik yang dimainkan didalam kafe ini.


Jenis pilihan makanan juga dipilih mengikut kesesuaian citarasa tempatan dan sedikit elemen fusion.

Eggs rockkafella

Smoked salmon bagel



French toast



Tempe

3. Grumpycyclist


Grumpycyclist??? Dengar nama pun kita dah tahu bahawa kafe ni tampil unik seperti nama brandnya. Kafe ni dijadikan pit stop bagi penunggang-penunggang basikal untuk merehatkan diri selepas penat bersukan. Selain daripada itu, disini tersedia sebuah bengkel basikal kecil untuk membaiki basikal. haa,, nik kan kafe ni??

Dekorasi dalaman kafe ni lebih kepada berkonsepkan hipster. Menu kat kafe ni lebih kepada makanan kesihatan. Siapa yang on diet tu sesuai sangat makan makanan yang macam ni. Hehehe

Potato Pista

Oliver James

4. Pickle & Fig



Ni salah sebuah kafe yang aku suka. Suasana dalam kafe ni tenang. Kalau nak buat perbincangan ataupun meeting sesuai sangat. Dari segi menu pula, Pickle & Fig menawarkan makanan yang seimbang. Menu yangdihidangkan pada kami seperti Coronation chicken (caramelized onions, sliced chicken breast, coronation sauce, alfalfa, raisin), Panini dan rotkraut pastrami (beef pastrami, rotkraut, Russian dressing , cheese)

Nachos

Churos

Panini

Corronation Chicken

5. Thursday


Ni last kafe yang kami terjah. Fuhhh!! perut memang dah full time ni. Tapi makanan sedap pulak datang kat depan mata. Hahahha

Thursday adalah salah sebah kafe yang berkonsepkan Melbourne Architecture. Dekorasi yang sangat tersusun dan teratur memberi keselesaan kepada para pengunjung yang ingin datang bersantai. Lambang gigi digunakan sebagai logo dan trademark untuk kafe ni kerana ada cerita disebalik kisah gigi tersebut. Kalau nak cerita mahu tak habis sampai esok. Hehehe. Menu yang disediakan seperti:-

Egg Ham Pancake

Pesto Fettuccini

Haaa nampak tak?? Menarikkan semua makanan dekat kafe-kafe yang kitorang terjah ni. N satu pengalaman yang best untuk aku dan rakan yang lain. Tak susah pun kalau korang nak pergi ke kafe-kafe ni. Kalau korang layari lama web KetchUp Community, ada banyak lagi tempat makan menarik yang anda boleh jumpa. Terasa nak repeat lagi kafe-kafe ni semua. Sedap weyh!!!

Untuk info lanjut menegnai Ketchp:-


Facebook


Laman Web



Instagram

13 Comment: