Setiap orang memang punya keinginan atau wishlist yang korang nak capai. Setiap kali masuk tahun baru ada je wishlist yang korang buat deng...

Wishlist 201

1:10 AM Mera Hussain 0 Comments

Setiap orang memang punya keinginan atau wishlist yang korang nak capai. Setiap kali masuk tahun baru ada je wishlist yang korang buat dengan harapan semua mission accomplished!! Kan?? Kan?? Kan?? *takpe.. aku pun macam tuu.. Hehehe..

Aku pun macam tu jugak.. Setiap tahun aku mesti target apa yang aku nak capai untuk tahun ni.Kalau nak disenaaikan memang panjang. Antaranya:-

1) Nak dapat kerja lebih baik.(masih mencari)
2) Nak target pergi 3 pulau dalam masa setahun (wishlist every year).
3) Join Kembara KBBA9
4) Nak pergi gua tempurung, gua charas.
5) Nak dapatkan driving license.
6) Nak ada kereta sendiri.
7) Nak pakai Iphone
8) Nak beli jam tangan Fossil.
9) Nak kurus macam zaman belajar dulu.. (berangan..)
10) Nak ada cari boyfriend, lepastu tunang then kawen. (berangan dalam doa) Kah kah kah

Haa,, ikutkan banyak lagi wishlist aku yang aku nak senaraikan. Takut korang tak terbaca je nanti. Tapi nampak gayanya macam banyak lagi yang tak tercapai daripada yang dah tercapai ni. Hahah..Tapi alhamdulillah, ada jugak yang aku dapat capai dalam tahun ni even 2016 belum lagi berakhir. Huhu

Perkara yang paling buat aku happy adalah aku dapat capai pergi 3pulau dalam tahun ni. Pulau perhentian (April 2016), Phuket & Krabi (Nov 2016). Untuk travel wishlist memang aku target 3pulau akan aku jejak dalam masa setahun. Kalau aku tak dapat jejak pulau aku akan pergi 3tempat samada negeri atau negara dalam tahun yang sama. Hehehe.. 

Memang sukar kita nak capai semua yang kita nak dalam jangka masa yang pendek. Mungkin ada yang kata setahun tu lama. Pejam celik pejam celik, now dah masa suk 2nd Dec pun. Sekejap je 2016 dah nak beakhir. 

Semua yang aku tak capai lagi ni aku akan terus kejar and brought foward. Hihihi. Hopefully segala yang aku tak dapat capai tahun ni aku try capai tahun depan! dan semoga mimpi menjadi kenyataan. 

Now, aku dah kena fikir.. sape yang aku nak bawak balik kampung tunjuk kat mak aku tahun depan ni. . Aaarghhhhhhhhhhhh!!!!!!!!! Pengsan~

Selamat malam korang.... :) 

0 Comment: