Fuhh Fuhh Fuhhh~ .. Padu betul line internet aku malam ni. Laju je tapa ada sebarang gangguan pun. Selalu macam siput sedut. Hahaha.. Har...

Selamat Tinggal Awak... Hye Burung Biru..

1:18 AM Mera Hussain 1 Comments

Image result for Celcom
Fuhh Fuhh Fuhhh~ .. Padu betul line internet aku malam ni. Laju je tapa ada sebarang gangguan pun. Selalu macam siput sedut. Hahaha.. Hari ni nak bukak Ig, whatssap, twitter, main game apa semua laju. Maklum laa.. Baru tukar telco. Hihi.. Kalau tak, mengharapkan wifi kat office je la kalau nak tengok Ig ke main game ke.. Sebab tu semua memerlukan kelajuan internet atau data yang banyak. Huhu

Hmm,, Kenapa tiba-tiba aku nak tukar telco? Tak seronok dah ke guna Maxis? Hmmm.. Aku bukan nak kondem la.. Tapi...biar la aku sendiri memendam rasa. Hahah.. Aku rasa ramai pengguna Maxis yang dah beralih arah. Bak kata Wak Hoq, "rasanya mera sorang je kot customer maxis sekarang ni". Cisss!!! Hampeh punya Wak Hoq. Langsung tak jaga hati. Hahah..

Aku bukan apa, sebenarnya memang dah tawar hati lama dah dengan Maxis ni..tapi~ tulah, rasa sayang tu masih ada. Nak buat cemana kan...Tapi nak taknak aku kene la buat keputusan jugakkan. Sampai bila nak terus rasa bengang kalau taknak move on kan kan kan??. So aku pun buat keputusan untuk tinggalkan Maxis dan berpaling pada Celcom. Haa,, gitew. Heheheh

Sebagai seorang blogger, internet adalah something yang sangat diperlukan. Kalau takde internet ibarat dunia ni gelap. Eceh... Yeyo'or je aku kan? Hahaha.. Yela,, nak update kalau internet lembap pun tak best jugak. hilang mood nak menaip. betul tak? Lagi-lagi kalau ada entry yang nak kene submit awal ke ape ke kan. So, internet ni sangat-sangat la penting. Kalau takde memang tak boleh. Huhuhu..

So, hari ni adalah hari pertama aku menjadi pengguna Celcom setelah 8tahun aku menjadi pengguna setia Maxis. Haa, lame tak kesetiaan aku dengan Maxis? Hihi..daripada prepaid aku tukar kepada postpaid
Image result for celcom first gold 20gb
Untuk pakej Celcom First Gold yang ni, bayaran bulan hanya RM80 (tak termasuk GST). Hehehe Tapi berbaloi la pada aku. Dengan 20Gb kuota internet sebulan ni aku rasa sangat memadai untuk aku gunakan upload gambar di sosial media dan jugak untuk update entry. Banyak dah ni weyh. Memang tak abis sebulan. Huhu.. Yang best unlimited calls tu. So lepas ni aku nak call amk aku pun dah tak payah susah-susah topup.Huhuhu

Banyak jugak dugaan aku nak tukar telco ni. Banyak kali Celcom submit porting request tapi asyik la kene reject je. Sayang betul Maxis nak lepaskan customer dia kan. Haha..Pakej ni kalau korang nak compare kan dengan Maxis memang jauh beza gila. Memang makan hati la. Maxis ni, kalau pakej yang diorang buat murah macam telco-telco lain mesti customer diorang tak lari. Ni tak, plan untuk postpaid RM49 1Gb internet. Giler mahal!!! Sape yang nak. Hmm... So,, memang selamat tingal laaa~~~ Huhuhu

ok.. itu nak share... ;) 

1 Comment:

Reen Johari said...

Hi Mera! Teringin nak ambil yang rm98 tu. 40GB.. fuh. Mewah.. Mewah. Nak tgk movie pun dah tak perlu risau. Hihihi

Tapi nanti dulu. Buat masa ni guna turbo dulu..