Fuhh~~ terasa debaran ni tiba-tiba. Kenapa eh aku cakap macam ni?? Hari ni aku terlibat dengan satu sesi interview di sebuah company ya...

Debaran Terasa..

9:17 AM Mera Hussain 3 Comments

Fuhh~~ terasa debaran ni tiba-tiba. Kenapa eh aku cakap macam ni??
Image result for interview
Hari ni aku terlibat dengan satu sesi interview di sebuah company yang agak besar jugak. Alhamdulillah, saat yang aku tunggu-tungu akhirnya tiba. Walaupun ianya sekadar interview dan bukan tawaran kerja.. tapi aku rasa ni peluang yang aku perlu ambil tanpa fikir panjang. 

Sebelum ni pun aku dah banyak ali cerita tentang masalah yang aku hadapi kat tempat kerja aku yang sekarang. So, untuk apa aku terus stay kat situ kan?Untuk apa aku terus merungut kalau dah ada rezeki depan mata tapi aku tak ambil? Betul tak??

Hingga ke hari ini, dah nak masuk 2 bulan gaji aku tak dapat. Dah macam-macam cara aku buat tapi still diorang buat bodoh. Hurmmm.. Aku sampai dah hilang akal nak buat apa.

Masa dapat tawaran interview ni rasa macam tak percaya. Aku tak percaya aku boleh dapat. Aku pun tak tahu kenapa. *macam mimpi kot.. Hehehe.. Tapi memang aku tak fikir panjang dah! daripada aku nak fikir pasal kerja kat sini baik aku grab je tawaran ni. Aku kene fikir future aku. Tu yang paling penting!

Semasa dalam perbualan, bila diberitahu sewaktu sesi interview aku ada technical test dan sebagainya. Seriously aku rasa takut dan berdebar. Aku tak pernah attend interview yang ada test ni semua. Fuhhh takut nak jawab weyh. Kadang-kadang orang yang terror pun boleh error kan. Inikan aku. Hasih!!

Hopefully aku dapat buat dengan baik. Aku yakin aku BOLEH! Aku tak mengahrap aku dapat kerja ni. Andai ada rezeki aku kat sini Alhamdulillah. Aku serahkan semuanya pada ALLAH. Korang doakan aku buat yang terbaik! Semoga ALLAH kebaikan korang atas kebaikan korang pada aku. 

Aamiin. :)

3 Comment:

Yanty Lee said...

Harapnya interview awak goes well dan dapat news yg baik2..Amiin..

Cikk Mimin said...

Good luck yaww

E'in said...

good luck awak.. :)