Hujung minggu ni malas pulak nak keluar. Cuaca panas kat luar, so rasa nak duduk rumah je. Macam pelik kan bila cuti-cuti macam ni aku dudu...

Agak-Agak Boleh Buat Menantu Tak???

9:37 PM Mera Hussain 5 Comments

Hujung minggu ni malas pulak nak keluar. Cuaca panas kat luar, so rasa nak duduk rumah je. Macam pelik kan bila cuti-cuti macam ni aku duduk rumah. Selalunya aku mesti keluar. Pantang ada cuti merayap je. Hahaha. Elooo.. Sis dah insafff. *mak pesan simpan duit untuk kawen. Hahaha

Hari ni cuti-cuti mood rajin aku datang pulak. Haa.. Dariapada dok melepak twngok tv je kan baik aku kemas almari baju aki, bilik aku yang macam tak berapa sedap mata memandang ni. Huhu
Tengok? Menimbun kan pakaian aku? No baru sikit. Ada sebahagian lagi dari alamari aku tak keluarkan. Hahaha..

Biasa laa perempuan ni kan. Setiap kali pergi shopping mall balik mesti bawak plastik baju. Sampai satu masa ko sendiri nampak almari baju tak muat. Hahaha. So, sekarang ni lah masanya konsep 5S tu berguna untuk aku. Hahaha..

Kalau pattern aku mengemas baju, aku tak suka kemas sikit-sikit. Aku akan kemburkan semua baju aku untuk lipat semula and susun balik cantik-cantik dalam almari. Baru aku puas hati. Hehehe
Tadaaa!!! Dalam masa 1jam lebih siap dah aku kemas semua ni. Haa.. Cantik tak aku lipat and susun? Agak-agak boleh buat menantu tak?? Hahahaa
Mana yang tak pakai aku dah tolak tepi. Huhu. So, almari aku pun dah muat. Kalau tak siap ade yang lipat kena letak luar sebab dah tak boleh nak masuk dalam almari. Hahaha. 

Harap-harap kekemasan ni berterusan sampai sebulan dua lah. Penat lah kalau setiap minggu asyik kena kembur je.. Lepastu kemas balik. Haihh

5 Comment:

wah !! amik upah lipat baju tak dik ? hahaha~ kat rumah kakak ade 3 bakul besar ni.. nak muntah rasa..

rajin-rajin..good girl...akak ade 3 bakul tak berlipat lg ni..lipat je askar kemburkan blk.heee

Afiq Halid said...

Nak gi tanya jap. Hahaha

Lipat baju pn salah cne nk wat menantu? Naik hantu mertua nnt

Uncle Zuan said...

rajin melipat baju. hahaha bagus la