Lamanya nak hilang parut chicken pox ni. Memang susah ea nak hilang? Dah lama rasanya parut ni tinggal kat muka aku.. Hampir 5 bulan dah....

Kita Tunggu Resultnya..

11:06 PM Mera Hussain 0 Comments

Lamanya nak hilang parut chicken pox ni. Memang susah ea nak hilang? Dah lama rasanya parut ni tinggal kat muka aku.. Hampir 5 bulan dah. 

Sebelum ni macam-macam jugak produk aku pernah guna.. Vita E, krim parut. Cara tradisional pun aku ada guna. Haa.. Tapi masih ada lagi kesan parut kat muka ni haa. *nangis tepi bucu katil. Huhu.

Masalah parut aku takda la teruk mana dah. Tapi masa awal-awal lepas aku kena chicken pox tu memang nampak teruk gila. Segan nak keluar tanpa makeup. Mesti nak tepek bedak, concealer, foundation kat muka ni haa bagi tak nampak parut. Huhu.. Tapi bila kawan-kawan suggest guna satu produk ni nampak jugak keberkesanannya..
Alhamdulillah parut nampak semakin pudar..Lama dah aku guna.. Lepas kena chixken pox tu terus beli. Tapi parut still tak hilang sepenuhnya. Aku rasa salah aku jugak sebab guna tak consistent. Time rasa nak guna aku sapu, kalau tak sebulan aku skip. Hahaha.. Patut la hilang. Pastu nak memarah kan? Hahaha..

Dua minggu ni aku mula guna secara conistent. Hari-hari aku sapu. Nak tahu jugak result dia dalam masa sebulan ni bila aku consistent guna. Hilang ke tak parut aku ni? Tunggu result dari aku nanti ye. Hehehe.. 

0 Comment: