Adooooiiiii!!! Bangun pagi kaki krem.. Aaarghhh!!! Ni semua gara-gara futsal malam tadi lah ni! Nasib baik skor banyak. Puas hati lah jugak...

Bangun pagi kaki krem.. !!

9:35 AM Mera Hussain 6 Comments

Adooooiiiii!!! Bangun pagi kaki krem.. Aaarghhh!!! Ni semua gara-gara futsal malam tadi lah ni! Nasib baik skor banyak. Puas hati lah jugak. Hahahaha


 
Bersempena dengan kempen 'Amalkan Gaya Hidup Sihat dan Perangi Dadah' Kbba telah membuat satu perlawanan futsal bersama dengan team AADK. Permainan 3jam tanpa henti. Haaa amekaw. Sepak la sampai kaki lebam! Haha



Pada pendapat aku, aktiviti-aktiviti seperti ini sangat digalakkan pada masyarakat kita. Dengan bersukan, kita dapat meningkatkan kesihatan diri kita dari aspek fizikal. 

Menurut laporan satu kajian, sekiranya seseorang itu bersenam selama 30 minit sebanyak tiga kali seminggu, seseorang itu dapat mengurangkan risiko menghidapi penyakit kronik seperti penyakit hipertensi, sakit jantung atau penyakit tekanan darah tinggi.



Walaupun baru 1st time main futsal ni berjaya jugak aku goalkan beberapa kali. Memang best gila. Mula-mula macam malu na main. Sekali dah sepak, eh taknak berhenti pulak. Lepastu, bangun pagi kaki krem!!! Hahaha

Apapun memang enjoy malam tadi. Harap-harap lepas ni dapat la join aktiviti-aktiviti macam ni lagi. Tak rugi pun. Asyik duduk dalam aircond je kan. Sesekali bagi badan berpeluh. Fuhhhhh~ merecik!! Hahahaha

6 Comment:

ubai ismail said...

syokkk nyaa depa :)

PeRdU cINta said...

Krem yang berbaloi baloi gitu... ^^

Yanty Lee said...

Gila kuasa dia je nak gol.. rembat habis semua hahhaahaha

Kak Mahh said...

Ala . ..cian krem kaki.

bestnya.. masa ni cik en jumpe kak yanie yusof di tangjung malim

Mommy Cici said...

wah bestnya bersukan. I tak penah main futsal =_=, takut bola hahahaha