Sape tengok melodi hari ahad hari tu mesti tau tentang Nanafa Juta Beauty produk ni. Sebab pengasas dia baru je keluar tv masa rancangan me...

Nanafa Juta Beauty -Licin Monne Putih Seppo!

9:01 PM Mera Hussain 4 Comments

Sape tengok melodi hari ahad hari tu mesti tau tentang Nanafa Juta Beauty produk ni. Sebab pengasas dia baru je keluar tv masa rancangan melodi hari tu. Hehehe.


Nanafa Juta Beauty ni telah mengeluarkan 2 produk khas untuk para wanita yang inginkan kulit tampak cantik dan segar. Haa, sape tak nak cantik kan. Tipu laa kalau taknak.. Huhuhu.. Haa, meh nak cerita sikit tentang produk ni. 

Nanafa beauty ni didatangi dengan 2 jenis produk dimana terdapat blanco serum dan juga blanco bar(pencuci muka) dalam satu set..  


Serum ni best weyh..  Sejuk je bila pakai. Muka langsung tak melekit. Selain tu jugak nanafa beauty produk ni banyak kelebihan dia.. 

- Menghilangkan jerawat pasir
- Menghilangkan jerawat batu
- Mencerahkan kulit secara sekata
- Memudarkan parut jerawat
- Memudarkan jeragat
- Mengekalkan kelembapan wajah
- Mengecilkan pori-pori kulit
- Menganjalkan dan mencerahkan kulit
- Membuang toksinp

Penggunaan produk ni mudah je.. Ianya boleh digunakan pada waktu siang dan malam. Selepas menggunakan serum ni boleh terus apply krim harian pada muka yang korang gunakan setiap hari macam biasa. Tu je. Senang je. Hehehe

Selain tu, Nanafa Beauty ni ada mengeluarkan produk khusus untuk kaum adam diluar sana. Tapi bukan untuk penjagaan kulit muka tau. Yang ni lain sikit. Hehee..

Biasanya yang aku tahu produk-prosuk macam ni yang ade jual kat luar sana khusus untuk perempuan. Tapi kali ni ianya direka khas untuk penjagaan khusus bagi kaum lelaki. Ecehh! Malu pulak nak sebut. Hahaha.. So, paham-paham je la ea. 
Nah aku perkenalkan.... Jeng jeng jengg!!


Ini adalah satu-satunya produk yang ade dekat Malaysia dan keluaran pertama dari Nanafa Beauty tau. Produk ni akubtak pakai tapi aku nak share dengan korang kebaikan dia je. Kang aku pakai macam pelik pulak dan lain pulak jadi.  Hahahah..

Ni adalah kelebihan yang terdapat dalam Heroes Men Wash daripada Nanafa Juta Beauty.

1.Beatin - anti keransangan pada kulit. Mempunyai fungsi antiseptik yang membunuh bakteria yang tidak diingini.

2.Extra sireh - mengurangkan radang kulit dan melegakan kegatalan.

3.Glycerine - mencerahkan warna kulit.

4.Sea salt - melegakan kegatalan kulit.

5.Catuba extract - membantu mengatasi masalah mati pucuk.

6.Menthol crystal - meningkatkan pengaliran darah dengan meningkatkan pengangkutan oxygen.

7.Free paraben, free sles, free silicone

So, pada kaum adam kat luar sana boleh la dapatkan produk Heroes Man Wash kalau nak rasa kenikmatan dan kehebatan produk ni. Cewahh aku! Macam pakai je cakap. Hahaha.. Tapi pada aku tak salah. Tak semestinya perempuan je kene jaga kebersihan kan. Lelaki pun boleh. Sama-sama jaga kebersihan lagi bagus kan? Heeee.

Korang jangan risau dan jangan ragu-ragu dengan produk Nanafa Beauty ni.. Sebabnya kesemua produk keluaran Nanafa Juta Beauty ni telah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia. Jadi, ianya selamat digunakan. Haaa..

Nak tahu harga tak? Murah je.. Mampu milik tau. Hehe.. Harga bagi 1set Blanco bernilai RM80. Ianya juga boleh dibeli secara berasingan.  Blanco Bar hanya RM40 satu dan harga bagi Blanco Serum RM50. Mampu milikkan? Hehehe.. So lepas ni Licin Monne Putih Seppo la korang semua. Huhuhu..


Untuk pembelian secara online atau mahu mengetahui lebih lanjut tentang produk, boleh layari :



Hubungi :
016-412 6546
016-980 6500

Terima kasih tak terhingga kepada pihak Nanafa Beauty kerana sudi memberi tajaan kepada kelab blogger ben ashaari untuk event pertama bagi tahun 2016 yang diadakan di Agrofarm skill Tech Durian tunggal Melaka. 

4 Comment:

Best pakai serum dan bar tu..bar tu bau wangi..hihi

Yun Sing said...

Macam bagus ja :)

Abam Korie said...

Best produk Heroes ni...unik...lain dr yang lain....

Cikk Mimin said...

cun laa pas ni