Hye, Selamat hari Merdeka guys.. MERDEKA! MERDEKA!! MERDEKA!! Perasaan nak sambut merdeka dah tak rase macam zaman aku kecik dulu...

Merdeka Pada Aku.

10:18 AM Mera Hussain 4 Comments

Hye,


Selamat hari Merdeka guys..

MERDEKA! MERDEKA!! MERDEKA!!


Perasaan nak sambut merdeka dah tak rase macam zaman aku kecik dulu. Meriah yang teramat. Bila masuk je bulan Ogos mesti dah ade semangat nak beli bendera. Balik sekolah mesti singgah kedai beli bendera plastik Rm0.50 yang ada gula-gula tu. Tapi motif aku sebenarnya nak gula-gula tu je. Hahahaa..


Now, hari ni aku takde rasa semangat langsung nak sambut merdeka. Bukak tv dengar PM berucap pun aku dah cukup meluat.  Semua tu aku rasa fake je. Pada aku sesebuah negara tu merdeka bukan kerana kita tidak dijajah lagi tapi merdeka daripada semua hal. Merdekakah kita sekiranya negara kita masih mengamalkan rasuah? Merekah kah kita sekiraya masih berlaku rusuhan sana sini? Merdekakah kita sekiranya pemimpin kita tidak jujur dalam pentadbirannya sendiri? 

Tak tahu macam mana keadaan negara akan datang bila dia yang akan terus memerintah lagi lepas nie. Cukuplah rakyat dah rasa tersiksa dengan keadaan sekarang. Tapi kalau lembu turun takhta pun yang bakal naik juga adalah lembu. So how??


Semoga Allah terus melindungi Malaysia dan aku harap Malaysia terus aman,




4 Comment:

Ameyra Beauty Skincare | Hari ni aku nak share satu produk skincare yang bagus jugak untuk kulit yang bermasalah. Sesiapa yangmasih meragu...

Ameyra Beauty Skincare

7:49 AM Mera Hussain 6 Comments

Ameyra Beauty Skincare | Hari ni aku nak share satu produk skincare yang bagus jugak untuk kulit yang bermasalah. Sesiapa yangmasih meragui product Ameyra Beauty Skincare boleh baca entry untuk cari penyelesaiannya.



Aku dah try produk ni almost one year jugak la. Total aku pakai dah lima kotak. Alhamdulillah sesuai dengan kulit aku sebab yang aku tahu produk ni pun dibuat dari coklat. Penggunaan FLAWLESS SKINCARE SET AMYERA BEAUTY adalah penyelesaian bagi masalah kulit seperti:-

1. menghilangkan jerawat , parut jerawat dan kulit sensitif bakal hilang . 
2. Kulit nampak semakin cerah 
3. Warna kulit semakin sekata 
4. Lebam bawah mata hilang
5. Menghilangkan pori-pori di hidung 
6. Melembapkan kulit muka

Akibat FLAWLESS SKINCARE SET AMYERA BEAUTY yang aku pakai selama ni, kulit aku langsung takde sikit pun pengelupasan and yang best tona kulit aku makin sekata and tak kendur. Aku bukan nak cakap aku cantik tapi aku nak share pengalaman aku pakai produk ni. Dah banyak produk aku try tapi tak sesuai. 

Nie aku nak tunjuk testimoni muka aku selepas pakai produk ni. Aku tak ada gamabar sebelum sebab handphone lama aku dah rosak. hehehe

 Ni la muka aku tanpa makeup.  

Selain daripada ak, korang pun boleh tengok kesan-kesan testimoni yang menggunakan produk ni di facebook. 

Buat masa ni produk ni tak ada lagi yang tiruan dan selamat digunakan. Harga pun tak mahal. Cuma Rm70 sekotak dan tahan selama 3bulan. 

Bila dah try jangan give up. Produk ni bukan hari ni pakai esok kau flawless. So, kena sabar. Kalau tak sepuluh produk kau cuba pn sama. Percayalah, Untuk keterangan lebih lanjut mengenai produk ni korang boleh menghubungi talian hotline 0387330143 / 0129003010 atau hantarkan email anda ke amyerabeautyresorces@yahoo.com.

6 Comment:

Sejak beberapa hari ni aku terpanggil untuk update entry mengenai anak-anak walaupun hakikatnya aku belum kahwin and tak ada anak tapi aku a...

Jangan Lalai! Kang hapah tak dapat.

9:59 AM Mera Hussain 2 Comments

Sejak beberapa hari ni aku terpanggil untuk update entry mengenai anak-anak walaupun hakikatnya aku belum kahwin and tak ada anak tapi aku aware kot dengan isu-isu kanak-kanak ni. Sebab aku ada 4 org anak buah yang comel macam aku. Tolong jangan muntah hijau. Hahahaha

Kesimpulannya, kalau pergi beli-belah ke jalan-jalan kat taman ke atau kat mana saje jangan pernah lekang sesaat pun mata kita dekat anak. Ada yang terlalu leka sampai anak kene tarik dengam orang pun tak perasan. Kalau berjalan dalam khalayak ramai mana anak yang umur baru 3,4 tahun tu selagi boleh dukung cuba lah dukung. Kalau anak ramai kawal mereka dengan baik.  Harap-harap Allah lindungi dan hindari keluarga aku daripada semua ni.


2 Comment:

Kak, kalau tak ikhlas jangan lah jaga. Ni akak cakap anak dia macam ni akak ingat ni anak patung ke? Mak dia 9bulan penat mengandungkan dia ...

Kalau Tak Ikhlas Jangan Jaga

10:12 PM Mera Hussain 2 Comments

Kak, kalau tak ikhlas jangan lah jaga. Ni akak cakap anak dia macam ni akak ingat ni anak patung ke? Mak dia 9bulan penat mengandungkan dia akak boleh cakap and hina anak dia macam ni. Mak dia dengar pun sedih. Normal la budak keci, baby macam ni. Kalau dah rasa susah sangat jangan lah jaga.

J

Aku ada anak buah and anak buah aku pun kakak2 aku hantar dekat pengasuh. Banyak kes dera, budak tersesak susu and macam-macam dah jadi sekarang.  Aku bukan nak memburukkan nama taska or pengasuh, cuma orang kata better safe than sorry right. 

So, to mom out there please beware and take noted. Jangan sampai anak korang diperlakukan macam ni. Siapa yang tak sayang anak....

2 Comment:

Alhamdulillah, hari ni first time join kbba punya job food review. Terima kasih abang ben ashaari sebab bagi peluang kat mera join projek n...

Agehan Japanese Restaurant

4:52 AM Mera Hussain 4 Comments

Alhamdulillah, hari ni first time join kbba punya job food review. Terima kasih abang ben ashaari sebab bagi peluang kat mera join projek ni walaupun mera baru lagi dalam dunia alam maya ni.

Korang,tekak teringin tak rasa nak makan japanese food? Aku ade satu tempat menarik nak share dengan korang. Aku baru pergi review semalam dengan team kbba untuk bento promotion. Big boss pun ada. Heheh


Pernah dengar tak nama restaurant Agehan Japanese Food. Ini adalah salah sebuah restaurant makanan jepun yang halal di Malaysia yang terletak dalam bangunan hotel Bluewaves Shah Alam level 1A. Restaurant ni memang halal sebab dah dapat Pengiktirafan sijil Halal dari JAIS. Korang boleh pergi and try.

Untuk Bento promotion dibuka pada 11.30 pagi hingga 2.30 petang untuk lunch dan 6.30 petang sehingga 10.30 malam untuk dinner. Harga dari Rm62+ untuk executive bento dan Rm42+ untuk normal bento.

Dibawah ni korang boleh tengok menu-menu yang ada . Tapi yang aku try semalam salmon teriyaki. Sedap woo....











Tapi I terpaksa cover makan sikit sebab big boss ada kat sebelah dan ada 2 brother lagi depan I.

So, sape yang tekak terliur nak makan japanese food boleh pergi dekat restaurant ni. For more information restaurant ni ada service delivery bento. Kepada mereka yang malas nak kluar office time lunch boleh lah call and order. Penghatanran adalah dalam area Shah Alam. Luar dari Shah Alam kena charge lebih sikit lah. Untuk keterangan lebih lanjut boleh hubungi restaurant tersebut di talian 03-55118811. Promotion sehingga 30 November 2015. let's tryyyyyyyyy!!!! 






4 Comment:

Semalam tiba-tiba kakak aku hantar whatssap suruh bagitahu mak aku untuk berjaga-jaga kat rumah sebab sekarang macam-macam hal dah jadi dek...

Pukau Kerana Mahukan Wang!

12:59 AM Mera Hussain 2 Comments

Semalam tiba-tiba kakak aku hantar whatssap suruh bagitahu mak aku untuk berjaga-jaga kat rumah sebab sekarang macam-macam hal dah jadi dekat kampung aku.  Ni aku tunjuk mesej yang kakak aku ade bagi dekat aku. Dan aku rasa korang pun mesti ade perasan post ni kat facebook.



Aku bagitau sebab orang kampung aku dah terkena benda ni dan mintak lah korang semua berhati-hati.  Peringatan untuk diei aku jugak. So, better safe than sorry right. ๐Ÿ˜‰

2 Comment:

Assalamualaikum,  Hari ni nak update entry untuk kelab abg aben. Hihi.. mera nak ucapkan terima kasih pada abg ben sebab beri peluang mer...

Kelab Blogger Ben Ashaari

10:42 PM Mera Hussain 1 Comments

Assalamualaikum,

 Hari ni nak update entry untuk kelab abg aben. Hihi.. mera nak ucapkan terima kasih pada abg ben sebab beri peluang mera join kelab KBBA. terima kasih juga pada ahli KBBA yang lain sebab terima mera dengan baik dalam KBBA ni. Kakak-kakak dan abang-abang semua sporting belaka. InsyaaAllah i try my best ntk jadikan blogger sebagai platform untuk berjaya pada masa akan datang.Tq tq tq.. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰



1 Comment:

It's been a long time we're not be like this after nenek passed away. 15hb Aug 2015 alhamdulillah Allah bagi rezeki kita berkumpul l...

Hj. Razak's Generation. ๐Ÿ˜

8:55 AM Mera Hussain 0 Comments

It's been a long time we're not be like this after nenek passed away. 15hb Aug 2015 alhamdulillah Allah bagi rezeki kita berkumpul lagi beramai-ramai macam nie even ramai lagi yang takde dlm nie. takpe lah. Belum rezeki nak berkumpul lagi . InsyaaAllah rumah mak long nanti kita satukan keluarga hj. Razak. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Nie laa waris2 Hj. Razak & Hjh. Jariah. Hehehe


After balik dari rumah pakcik we all plan nak ke pantai remis. Disebabkan semua tak pernah pergi we all tanya pakcik jalan nak ke sana. Bila pakcik tunjuk direction semua assume macam dekat. Bila dah pergi hmm sejam jugak perjalanan. Hihi

Bila dah sampai, seriously nampak cntik sangat pemandangan dia. Good environment, good surrounding, memang tenang kalau datang. Even air dia keruh tapi deruan pukulan ombak yang kuat terasa ketenangannya.

So, ape lagi we all selfie je lah kejanya. Sampaikan pict gallery for today around 1++ pcs. Hahaha..  

Nah, akk belanja sikit gamba pegi pantai remis.

0 Comment:

Assalamualaikum. Hye... Rasenye dah terlalu lama menyepi dlm blog nie smpai dah bersawang sawang tengok. Harap korg yg baca abaikn lah side...

Mungkin Belum Tiba Masanya

10:35 AM Mera Hussain 1 Comments

Assalamualaikum.
Hye... Rasenye dah terlalu lama menyepi dlm blog nie smpai dah bersawang sawang tengok. Harap korg yg baca abaikn lah sidebar2 yg kosong dekat kiri kanan tu. Hehehe

Entah kenapa malam yg dingin terasa sukar nak lelapkn mata sedangkan aku terasa ngntoknya. Hmmm tibe2 terdetik nak update entry.


10 Aug.
Mera baru balik dr jB. Tp bile dah smpai muar mera mnx tlg kawan jmput mera sbb nak balik rumah takde transport. HEHE.. around 10min tggu tak lama kemudian dtg sebuah kereta hilux berhenti depan mera ntk bawa mera pulang. Dalam kereta tu ade mak n adik dye. Mase otw nak balik mak dye mnx singgah kedai nak belanja baramg dapur. Sampai je kat kedai yg nak dituju adik n mak dye trun. Tinggal laa mera dgn dye berdua dlm kereta.

Nak dijadikan cerita, mera mulakan conversation dgn dye:-

Mera : eh ujang, kaw nk tunang bile? Hari tu kaw tangguh sbb rumah girlfriend kaw terbakar kan. So skrg postpone ble tarikhnye??

Kawan : hmmm.. (senyap)

Mera : lah.. ko knp? Dah putus ke?


Kawan : ha'ah. Tak jadi la mera. Dye dah ade lelaki lain. Dye kantoi bodoh dgn aku depan mata naik moto dgn lelaki lain. Ble aq tanye dye ckp tu abg sedara dye la ape lah.. mcm2 alasan. Bkn sekali dua.

Mera : Ya Allah.. betul ke.. hmm tape lah ujang. Bkn jodoh kaw. Mgkn ni petunjuk Allah. kaw patut syukur ALlah tunjukkn kebenaran sblm sampai majlis kaw. tamde la kaw rase malu lambat laun.

Kawan : tu la..hmmm

Mera : habis barang2 yg kaw dah prepare tu? Cincin?

Kawan : aq dah jual balik. Cuma barang2 je aq simpan.

Mera : kaw dah knl dye brp lama? Tup2 aq dgr nk tunang.

Kawan : sekejap je. Brp minggu. Lpastu dye ajk kluar, asyik jumpa je trus couple. Dye ajak tunang.

Mera : hmm.. kaw pun satu. Cpt sangat petcaya.

Guys,
Nampakkan...

Setiap perancangan yg Allah tentukan and aturkan untuk kita masyaAllah begitu hebatnya Dye. tak semua perkenalan yg singkat tu indah. Kadangkala kita perlukan masa yg begitu lama untuk mengenali hati seseorang itu sedalamnya walaupun bertahun lamanya. Tapi kalau dah berul dye jodoh yg ALLah tetapkn baru hari nie kenal pn dye blh jd pasangan kita. HEBat kn perancangam Allah. Jangan terlalu trburu2 nk mngejar cinta. Kene sabar.

Ape pn, solat dan doa tu penting. Mcm mne kuat pn kita pertahankn hubungan tu kalau dye bkn jodoh kita 7thn bercinta pn dye tetap takkan jadi milik kita. Sebab mera juga pernah merasakannya.

Aq doakan semoga Allah temukan kaw jodoh dengan org yg lbh better dr tu ujang. Chillex..

sekian..


1 Comment: