Aku nak review pada korang produk baru yang aku cuba ni. Yang pasti aku tahu korang tak pernah dengar lagi nama produk ni sebab ni priduk k...

Demora Intensive Skin Repair!!

8:15 PM Mera Hussain 11 Comments

Aku nak review pada korang produk baru yang aku cuba ni. Yang pasti aku tahu korang tak pernah dengar lagi nama produk ni sebab ni priduk keluaran terbaru dan aku rasa belum ada lagi dekat pasaran. Hehehehe


Demora adalah serum pertama di Malaysia hasil gabungan dari ekstrak bunga paenia dan akar ginseng yang sangat berkualiti tinggi dan telah dikaji oleh pakar chemist yang bertauliah dan diyakini.


Demora Intensive Skin Repair ni telah menggabungkan kesemuanya dimana terdapat serum, sabun, lotion dan krim muka bagi membuktikan yang terbukti berkesan dalam masa 7hari. Hehehe.. Aku dah try. Best je rase muka.

Meh aku cerita setiap kandungan dalam produk Demora ni. Heheh


Mineral Soap
Sabun pembersih yang mengandungi serbuk mutiara, mica, sodium sulfate dan agen pencerah bagi membersihkan kotoran dikulit wajah.

Purifying Lotion
Toner penyegar ni digunakan untuk menutup liang pori yang terbuka selain daripada membuang lebihan minyak yang ada dimuka. Ianya dihasilkan dari ekstrak bunga ros, ekstrak minyak kelapa dara, ekstrak kanji jagung, ekstrak bunga paeonia,ginseng serta agen penyegar aktif yang lain.

Cc cream
Krim pelindung matahari yang mengandungi spf30 untuk melindungi kulit dari sinaran uvA/uvB bagi mengelakkan kulit terbakar dan tidak sekata. Ianya dihasilkan daripada alpha arbutin, vitamin B3, mineral, iron serta agen pelindung kulit. Krim pelindung ni juga mesra solat tau.

Serum Treatment
Serum ini diformulasikan dengan teknologi nano bagi mempercepatkan proses serapan ke dalam lapisan kulit. Ia digunakan sebagai serum untuk mencerah, melembap dan menghilangkan bintik-bintik hitam serta jeragat di kulit wajah. Serum ini dihasilkan dari ekstrak bunga paeonia, ekstrak buah pear, ekstrak kacang soya, akar pokok ginseng, ekstrak daun melia, salix alba dan agen-agen aktif yakng lain.


Kebaikan produk Demora:-

1.Mencerah, memutih dan menggebukan kulit.
2. Melembap dan menaturalkan ph balance.
3. Memudarkan jeragat dan bintik hitam.
4. Mengecilkan liang pori yang terbuka.
5. Menegang dan menganjalkan kulit.
6. Membuang lebihan minyak.
7. Membuatkan tekstur kulit lebih sekata.

Banyak kebaikan yang terdapat dalam produk Demora ni. Aku yang pakai pun rasa best je kat muka. Paling best bila pakai serum dia. Sejuk je muka. Heheh

Sekarang aku nak share dengan korang cara pemakaian Demora ni. Hehe

Pagi / petang - Gunakan sabun pembersih, Toner penyegar dan krim pelindung. Untuk toner penyegar hanya spray toner terus ke muka tanpa menggunakan kapas. Dap dan tepuk-tepuk ke muka menggunakan telapak tangan hingga ia masuk ke liang roma. Elakkan dari terkena mata dan mulut. 

Malam - Gunakan sabun pembersih, floral mask, toner penyegar dan serum sebelum tidur. Floral mask ni paling aku suka. Lepas pakai mesti muka rasa ringan je. Heheh.. Ambil satu sudu gel masker dan sapukan nipis ke muka. Biarkan dalam masa 15minit dan bilas dengan air biasa . Gunakan 3kali seminggu. Untuk serum, korang titiskan 3-5 titik dan sapukan ke muka sambil buat sedikit urutan menaik dari bawah dagu. Lebihkan sapuan pada bahagian yang bermasalah. 

Selepas beberapa hari testimoni aku rasa produk ni memang sesuai dengan aku. Kulit rasa lembap dan tak kering. Bagi korang yang mempunyai masalah kulit mungkin boleh cuba gunakan produk ni sebab sepanjang penggunaan tiada pengelupasan kulit pun berlaku. Hehehe. Selamat mencuba!

Terasa nak cuba tak? Hehe... Mane nak dapat? Ok, kepada sesiapa yang nak cuba boleh tengok maklunat yang aku bagi kat bawah ni.


Untuk maklumat lanjut boleh lawati :-facebook: https://m.facebook.com/demorabeautycare/
Instagram : DemoraSkinRepair

Untuk pembelian:-
Whatssap : 019-2321580

11 Comment:

Encik ST said...

wahh.. bertambahlah plihan golongan wanita yang nak jaga kecantikan..

pelbagai fungsi ni... sangat sesuai bagi mreka yang nak jaga kecantikan... makin cantik lah nampaknyaa

Cikk Mimin said...

Banyak produk terbaru sekarang ni

Terasa nak cuba tak? ..memey ar nk cuba..boleh ke?

Dkna Abza said...

Bar dia cantik cam pearl kan.. Jernih gitu

mas saari said...

suka serum dia.. best!

Suka dengan sabun dia...lembut je muka..wife pun suka juga

Menarik ni. Suka packaging yang clean & simple camni

Lin suka CC cream.. Xpyh pakai foundation dah.

careno said...

makin santek la lps ni...

YB Shehan said...

leh ilangkan jeragat tu mcm menarikk.. packaging dia pun ada kelasss