Hye,, hari ni nak share satu benda yang best yang aku dah pakai lama dah. Saje nak review mane tahu korang berkenan. Hehe... Korang pernah ...

Senangnya Ada Victoria Jackson Ni.

6:02 PM Mera Hussain 6 Comments

Hye,, hari ni nak share satu benda yang best yang aku dah pakai lama dah. Saje nak review mane tahu korang berkenan. Hehe... Korang pernah dengar tak Victoria Jackson Survive Kit? Tak pernah? Meh baca. Hehe



Victoria Jackson ni makeup yang kurang bahan kimia and selamat untuk digunakan bila korang apply kat muka. Ok. Ni sedikit info untuk korang. Dalam VJ Survive Kit ni ada:-

  • 10 Eye Shadows in Ice White, Rose Pink, Neutral Brown, Warm Dark Brown, Iridescent Olive, Gold Flecked Warm Brown, Silver Gray, Gray Blue, Gold Flecked Cool Brown and Steel Gray.
  • 5 Lipsticks in Clear Gloss, Rose Pink, Berry Mauve, Fiery Red, and Deep Pink.
  • 2 Blushes in Mauvey Pink and Copper Berry.
  • 2 Liners: 1 lip liner in Dark Nude, 1 eye liner in Deep Black.
  • Mascara in Midnight Black.
  • 3 Applicators: a blush brush, a liner brush, and a shadow brush.

Wahhh.. banyaknya colour. Eh, kejap-kejap. Ada TAMBAHAN if korang pandai main colour korang boleh campurkan colour-colour yang ada ni untuk dapatkan colour yang lain. Haaa menarik kan? Hehehe. Macam mana? Senang je. Macam korang main warna-warna guna water colour tu. Hehe.

Tapi yang aku suka pakai Survive Kit VJ ni so far aku lebih suka dia punya colour lipstick and blusher. Sebab colour dia natural. Bila aku pakai nampak pinkish je kat pipi. Tak terlalu menonjol sangat tulang pipi tu. Siapa yang terror bab-bab mixed colour ni korang boleh mixedkan colour lipstik dengan eyeshadow and hasilnya korang akan dapat creame eyeshadow yang long lasting melekat dekat kelopak mata. Haaa kelas ko jah!

For more information, makeup ni senang sangat nak cuci bila korang cuci muka. Senang je nak tanggal and korang tak payah laa susah-susah nak guna minyak johson bagai. Hehe.. Yang bestnya makeup ni easy to carry. Nak bawak masuk dalam handbag pun senang. Tak makan space pun. Apa korang nak semua ada. Blusher? Eyeliner? Maskara? Eyeshadow? lipstick pn ada. Semua ada. Tak perlu risau dah nak cari semua tu yang bersepah dalam handbag korang. Semua ada dalam Survive Kit VJ ni. Aku selalu pakai makeup pergi kerja. Pakai dah setahun makeup ni dan tak habis-habis lagi. So jimat!

Satu lagi ni nak share tentang powder blush VJ. Powder blush VJ nie yang bestnya ada garam mineral tau. So kalau korang pakai memang selamat dekat muka lepastu glitter-glitter garam mineral ni korang boleh sekali letak dekat tudung ke baju ke kalau nak nampak blink-blink. Tak payah dah susah-susah nak cari tudung ke shawl glitter. VJ pn boleh buat. Best kan. 




6 Comment:

Cikk Mimin said...

Mana nakbdpt benda ni?

aku ade jugak benda ni mera..macam tak percaya boleh terbeli benda ni..hahaha

Kisah Nenot said...

wah menarikkkkk..macam nak jugak je

done follow u

merahussain said...

@Cikk Mimin Yg nie boleh bukak website Victoria Jackson nad cari branch VJ yg ade kat malaysia

merahussain said...

@Kisah Nenot hehehe.. tq.. wil follow u back.

dah lama tak guna mekap.....lupa dahh cara2 nak guna....