Waktu macam ni aku tahu semua orang dah balik kampung. Sunyi rasa kawasan perumahan ni. Ada yang masih dalam perjalanan, ada yang dah sa...

Raya Di Perantauan.

12:51 AM Mera Hussain 4 Comments


Waktu macam ni aku tahu semua orang dah balik kampung. Sunyi rasa kawasan perumahan ni. Ada yang masih dalam perjalanan, ada yang dah sampai ke kampung, tengah lepak-lepak dengan saudara masing-masing dan ada juga yang pulang awal pagi ini. Tapi berbeza dengan aku. First time weyh beraya kat KL. Hurmmm.

Tiba-tiba aku terbayang ketupat, rendang, kuah lodeh, ayam masak merah dari air tangan mak. Esok tunggu je lah abang, kakak aku post gambar. Yang pasti aku taknak download! Huh!!

Dalam seumur hidup aku tak pernah lagi aku tak balik masa musim perayaan. Setiap kali raya mesti aku balik. Tapi tahun ni? Hummm.. Takpe lah. Kerja kan. Nak buat macam mana. Huhu. Nasib baik kakak aku pun tak balik. Kalau aku sorang kat sini memang menangis jugak lah. Hehehe

Bila bukak facebook, twitter, instagram orang post gambar selfie dengan lembu teringat kenangan buat korban kat kampung. Bestnye... Meriah rasa. ARGHHHH!! Nak balik kampung!!! Hurmmmm.. Selamat Hari Raya Aidiladha semua..



4 Comment:

Cik Yanie said...

salam eid adha :)

Selamat hari raya aidiladha :)

fiqree fiq said...

Sedih sy dnga cerite akak.. ap2pon selamat hari raya aidiladha

fiqree fiq said...

Sedih nye...