Hye assalamualaikum semua pembaca-pembaca yang tersayang. Hari ni aku nak bercerita sedikit mengenai wanita dan fesyen. What? Wanita dan fe...

Perempuan Dan Fesyen

2:24 AM Mera Hussain 4 Comments

Hye assalamualaikum semua pembaca-pembaca yang tersayang. Hari ni aku nak bercerita sedikit mengenai wanita dan fesyen. What? Wanita dan fesyen? Apa kaitannya? hmm..

Perempuan dengan fesyen ni memang tak boleh dipisahkan. Betul tak aku cakap? Pantang ada latest style and fashion. Semua nak ikut. Kononnya kalau tak ikut tak up-to-date lah. Katanya. Hahaha. Tapi aku pun takda lah macam kuno sangat mengenai fesyen. ikut jugak. tapi takde la terlalu obses sampai semua jenis fesyen kat Malaysia ni aku nak ikut. Hahaha.. Tapi aku kesian dengan orang yang menjadi mangsa fesyen. Eh, come on lah. Tak salah ok kalau korang nak berfesyen and lagi nampak style tapi jangan la smpai jadi mangsa fesyen. Tu dah teruk sangat dah tu.

Kau nak tahu orang-orang yang jadi mangsa fesyen ni macam mana? Salah satunya bila kau nak berfesyen and style like retis tapi kau bukan retis sebenarnya. Nak contoh? Haa, aku bagi contoh. Kau nampak Yuna cantik pakai turban and kau pun nak follow pakai turban macam dia. Tapi sebenarnya bila kau pakai turban langsung tak sesuai dengan kau.
Kau rasa, kalau kau pakai macam ni nak pergi dating ke, mahu tak terkejut boypren kau? Silap-silap mintak kau tukar pakai tudung saji lagi baik. ahaha. Tak salah kau nak ikut macam style yuna tapi biar kene pada tempat. Macam dia artis boleh la.. Banyak buat show. Na kpakai macam ni pun memang tak segan. Tapi bila kau pakai macam ni untuk gaya kau pergi bersantai or nak pergi office memang aku pun rasa out. hahaha.

Contoh lain lagi, kau nak fesyen style yang orang kata, baik tak payah pakai baju.

Yang ni lagi aku tak faham. Ni la yang aku cakap mangsa fesyen ni. Bila kita dah cantik bertutup litup yang atas yang bawah jadi spoil. Kadang-kadang kita dah cantik tutup yang bawah tapi yang tengah terdedah. Kita kalau nak tutup, biar tutup dari atas sampai bawah. Ni kalau dah cantik pakai tudung labuh, baju dah labuh tapi seluar pakai lagging memang "kak, baik akak tak payah pakai seluar".

Kadang-kadang aku pelik dengan mereka yang sanggup tiru-tiru fesyen yang pelik ni. Tak salah sebenarnya nak ikut. Tapi biarlah fesyen yang diikuti tu sedap mata memandang.Aku update entry ni sebab aku nak share something dengan korang untuk next entry mengenai satu workshop style and fesyen  yang aku join. So, kalau nak tahu jom tengok next entry aku.

4 Comment:

Puan Wawa said...

Subhanallah, kenapa macam tu skali berfesyen..

merahussain said...

@Puan Wawa kn.. fesyen zaman sekarang memang pelik2

dya mohamad said...

memang pelik pakai camtu.buat malu je.malu maluuuu

Cikk Mimin said...

hepp hep ! aib aib :p