Yeay!! Food review lagi. Hehe. Food review kali ni bersama komuniti Kelab Blogger Ben Ashaari di sebuah restoran Hot Pindang Kitche...

Hot Pindang KItchen Seksyen10!!

8:43 AM Mera Hussain 6 Comments



Yeay!! Food review lagi. Hehe. Food review kali ni bersama komuniti Kelab Blogger Ben Ashaari di sebuah restoran Hot Pindang Kitchen Shah Alam.  Aku pun tertanya-tanya jugak ape yang menarik kt situ. Haa, nak tahu jom baca sampai habis. Mana tahu lunch nanti korang boleh terus start enjin moto kereta nak pergi makan kat sana kan. Hehehe


Actually aku pun 1st time sampai dekat reataurant ni and aku tak tahu restoran ni dekat mana walaupun aku tinggal kat shah alam. Haha. Alaa tak heran pun aku tak tahu sebab aku bukan orang shah alam pun. Korang yang tinggal dekat area Shah Alam pun entah-entah ade yang tak tahu kan. Ececeh. Hahaha. Restoran ni terletak diantara shop lot-shop lot area kawasan perumahan. Takpe, nanti I bagi alamat kat bawah. Hehe


So, menu pilihan aku untuk kali ni ialah hot pindang special dan jus melody. UNtuk menu tambahan aku ordee sotong goreng tepung, ikan masak pindang, sambal udang petai (yang ni memang sedap! makan sampai terpelanting). Hehehe. Actually kalau korang nak tahu banyak lagi menu-menu sedap yang ada. Tengok ni. Meleleh air liur. 






Dari segi persekitaran pulak, bagi aku semuanya ok. Susun atur dalam keadaan kemas dan kebersihan terjaga. Pekerja-pekerja mereka pun menjaga kebersihan. 



Yang bestnya Hot Pindang Kitchen ni jugak ada tawarkan perkhidmatan katering di seluruh Selangor dan delivery disekitar Shah Alam tau. So, kalau korang rasa tak sempat nak keluar lunch ke memang teringin nak makan masakan pindang ni ke boleh terus hubungi mereka di talian yang tertera dibawah.

Ok2, korang dah puas baca entry ni mesti rasa geram and tertanya-tanya kat mana kat mana. Haa, ni nak bagitahu alamat restoran ni. Bagi yang berminat untuk mencuba masakan yang terdapat di restoran 'Hot Pindang Kitchen, boleh lah pergi ke alamat yang tertera dibawah ni.

Hot Pindang Kitchen Restoran
No. 11 & 13, Jalan Cheong Sam 10/11 , Shah Alam , Selangor Darul Ehsan 

Landmark : (Next to Azira & Hatini Restoran) 
Waktu perniagaan : 11am-11pm (setiap hari)

*restaurant ni tutup masa Hari Raya Aidilfitri and Aidiladha je.

Untuk lebih lanjut mengenai 'Hot Pindang Kitchen' 
Tel03-5523 1259 / 012 2043773
Facebook: Hot Pindang Kitchen
Instagram: @HotpindangKitchen


6 Comment:

Farah Dafri said...

tak perasan pun udang terpelanting? :p

mas saari said...

memang makanannya menyelerakan..

best nye dapat gi ni ..
nak nangeshh !

Wow...pasnie mera kena open table lah..hehehe

Nina Mirza said...

Minuman -Kak Nina paling suka manggo vanilla. Sedap seyhh....
Asam pedas ikan tenggiri dia wallaaa~
Hirup kuah hingga ke titisan terakhir.
Hehee...
Recommended!

ubai ismail said...

telan air liur jelaa orang jauh nii.. haha