Assalamualaikum. Hye... Rasenye dah terlalu lama menyepi dlm blog nie smpai dah bersawang sawang tengok. Harap korg yg baca abaikn lah side...

Mungkin Belum Tiba Masanya

1:35 AM Mera Hussain 1 Comments

Assalamualaikum.
Hye... Rasenye dah terlalu lama menyepi dlm blog nie smpai dah bersawang sawang tengok. Harap korg yg baca abaikn lah sidebar2 yg kosong dekat kiri kanan tu. Hehehe

Entah kenapa malam yg dingin terasa sukar nak lelapkn mata sedangkan aku terasa ngntoknya. Hmmm tibe2 terdetik nak update entry.


10 Aug.
Mera baru balik dr jB. Tp bile dah smpai muar mera mnx tlg kawan jmput mera sbb nak balik rumah takde transport. HEHE.. around 10min tggu tak lama kemudian dtg sebuah kereta hilux berhenti depan mera ntk bawa mera pulang. Dalam kereta tu ade mak n adik dye. Mase otw nak balik mak dye mnx singgah kedai nak belanja baramg dapur. Sampai je kat kedai yg nak dituju adik n mak dye trun. Tinggal laa mera dgn dye berdua dlm kereta.

Nak dijadikan cerita, mera mulakan conversation dgn dye:-

Mera : eh ujang, kaw nk tunang bile? Hari tu kaw tangguh sbb rumah girlfriend kaw terbakar kan. So skrg postpone ble tarikhnye??

Kawan : hmmm.. (senyap)

Mera : lah.. ko knp? Dah putus ke?


Kawan : ha'ah. Tak jadi la mera. Dye dah ade lelaki lain. Dye kantoi bodoh dgn aku depan mata naik moto dgn lelaki lain. Ble aq tanye dye ckp tu abg sedara dye la ape lah.. mcm2 alasan. Bkn sekali dua.

Mera : Ya Allah.. betul ke.. hmm tape lah ujang. Bkn jodoh kaw. Mgkn ni petunjuk Allah. kaw patut syukur ALlah tunjukkn kebenaran sblm sampai majlis kaw. tamde la kaw rase malu lambat laun.

Kawan : tu la..hmmm

Mera : habis barang2 yg kaw dah prepare tu? Cincin?

Kawan : aq dah jual balik. Cuma barang2 je aq simpan.

Mera : kaw dah knl dye brp lama? Tup2 aq dgr nk tunang.

Kawan : sekejap je. Brp minggu. Lpastu dye ajk kluar, asyik jumpa je trus couple. Dye ajak tunang.

Mera : hmm.. kaw pun satu. Cpt sangat petcaya.

Guys,
Nampakkan...

Setiap perancangan yg Allah tentukan and aturkan untuk kita masyaAllah begitu hebatnya Dye. tak semua perkenalan yg singkat tu indah. Kadangkala kita perlukan masa yg begitu lama untuk mengenali hati seseorang itu sedalamnya walaupun bertahun lamanya. Tapi kalau dah berul dye jodoh yg ALLah tetapkn baru hari nie kenal pn dye blh jd pasangan kita. HEBat kn perancangam Allah. Jangan terlalu trburu2 nk mngejar cinta. Kene sabar.

Ape pn, solat dan doa tu penting. Mcm mne kuat pn kita pertahankn hubungan tu kalau dye bkn jodoh kita 7thn bercinta pn dye tetap takkan jadi milik kita. Sebab mera juga pernah merasakannya.

Aq doakan semoga Allah temukan kaw jodoh dengan org yg lbh better dr tu ujang. Chillex..

sekian..


1 Comment:

bukan jodoh jer rahsia Allah...segalanya pun yer....apapun kita sentiasa ada pilihan...ujian itu adalah untuk kita berfikir....kira beriman kawan mera tu sebab dapat terima dengan redha....